WePublish blog

GAMMA: Een renderend online grid

HOE GAMMA WEET DAT EEN ONLINE FOLDER GRID RENDEERT?

Het opmaken van een folder kost tijd en geld. Het is makkelijk om de, voor fysieke distributie, opgemaakte folder ook online te plaatsen. Echter stapelt het bewijs zich op dat dit de retailer geld kost. Voor GAMMA waren er meerdere redenen om een grid speciaal voor de online folder te maken:

  1. De digitale folder is apart een middel in de marketing mix
  2. Online leeservaring is totaal verschillend van offline
  3. De ROI van alleen de webshop conversies is al erg hoog
  4. De digitale folder zal in de toekomst belangrijker worden

1. WAT ZIJN DE PRESTATIES NU?

Om een effectmeting te kunnen doen is het belangrijk om te weten wat het huidig resultaat van de digitale folder is. In de eerste weken is gemeten hoeveel verkeer en omzet in de webshop de digitale folder genereert. Geen aanpassingen in de lay-out, maar wel links in de folder om het verkeer en de conversie in en naar de webshop te kunnen meten. ‍

2. ONLINE FOLDER GRID

Waarin verschilt de opmaak van de digitale folder ten opzichte van de fysieke versie? De leeservaring in een digitale folder is veel vluchtiger dan in de fysieke versie. Daarom is het belangrijk om in 1 oogopslag te kunnen zien welke aanbiedingen er op een pagina staan. Ook is het erg belangrijk dat de ruimte op een mobiel scherm, tablet scherm en laptop goed gebruikt worden. Daarom maakte GAMMA onderstaande keuzes voor een digitale folder grid:

  1. Ander formaat, voor mobiel geschikt
  2. Alleen van & voor prijs en de titel van het product
  3. 1 product afbeelding per aanbieding
  4. CTA buttons
  5. Verwijderen van kleine teksten
  6. Footer

3. TESTEN

Tijdens de meetperiode zijn er meerdere weken A/B testen geweest. Tijdens een A/B test wordt de geoptimaliseerde versie en de niet geoptimaliseerde versie tegelijkertijd live gezet. Op deze manier is er een zuiver vergelijk in de prestaties van beide versies. De inhoud van de folders zijn hetzelfde en zorgen daardoor niet voor een verschil in prestaties. 

4. EVALUEREN

Na meerdere A/B testen en metingen kon GAMMA de balans opmaken. Tijdens de evaluatie zijn de conversie cijfers in de webshop naast de prestaties van de digitale folders gelegd. Op die manier is er een waarde in geld berekend van het gegenereerde geld. Daarmee werd de business case voor het opmaken van een speciaal grid voor de digitale folder opgemaakt.

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Nieuws

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Lees Meer »