Het grote folderonderzoek 2022

Na jarenlange afwezigheid is hét folderonderzoek van Nederland terug. GfK Nederland heeft in opdracht van WePublish en De Reclamefabriek het vertrouwde onderzoek opnieuw uitgevoerd.

ONDERZOEK

Mede mogelijk gemaakt door

De 3 belangrijkste highlights

1

Bereik van de digitale folder in 4 jaar verdubbeld

Van 2014 tot en met 2018 groeide het bereik van de digitale folder licht, maar van 2019 tot en met 2022 heeft deze een vlucht genomen.

2

Twee kanalen, twee doelgroepen

De verschillen tussen de lezers van de papieren folder en digitale folder zijn duidelijker dan ooit. Grote verschillen in zowel leeftijd als in het leesgedrag van de twee kanalen.

3

Digitaal, papier of allebei

Nederlanders vinden papieren reclamefolders vooral gemakkelijk, leuk en inspirerend om door te bladeren. Voor de papieren folder gaan de lezers even lekker zitten. De digitale folder lezers zijn vooral geïnteresseerd in aanbiedingen, het vergelijken van prijzen en producten en het besparen van geld.

Maak een afspraak voor inzichten in jouw branche

Het folderonderzoek, uitgevoerd door GfK Nederland, bevat veel meer informatie om jouw reclamefolders beter aan te laten sluiten bij jouw doelgroep. Bij het maken van een afspraak kunnen we ook inzichtelijk maken hoe jij digitaal presteert ten opzichte van je concurrenten. Hiervoor maken we gebruik van Folders.nl data, een platform van WePublish.

Locatie

Inzichten in verschillen per regio

Branche specifiek

Inzicht in bereik verschillen per branche

Digitale folder trends

Groei cijfers van digitale folder markt

Digitale folder benchmarks

Benchmarking vanuit Folders.nl

Ontvang de infographic of maak een afspraak

Wil je de infographic ontvangen of een afspraak maken voor inzichten in je eigen branche? Laat dan hieronder je e-mail adres achter en we nemen contact met je op.

Meer weten?

Cases

Lees meer over hoe andere klanten onze techniek gebruiken.

Digitaliseren

Lees meer over het digitaliseren van reclamefolders. ‍

Verbeteren

Lees meer over het analyseren en verbeteren van reclamefolders.