WePublish blog

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Vraag de infographic of het onderzoek hier aan

De forse opmars van het bereik van de digitale folder

Tijdens deze en voorgaande onderzoeken heeft GfK Nederland geanalyseerd hoeveel Nederlanders een papieren of digitale folder minimaal één keer paar jaar lezen. We zagen de digitale folder al licht stijgen tot en met 2018. Na 2018 laten de resultaten zien dat deze trend versneld is, mede door de corona pandemie en de gestegen papier prijzen. Het bereik van de papieren folder (9,6 miljoen) en de digitale folder (9,3 miljoen) is nagenoeg gelijk geworden. 59% van de Nederlandse folder lezers geeft aan beide varianten te lezen.

Vraag de infographic of het onderzoek hier aan

Twee kanalen, twee doelgroepen

Er zijn duidelijke demografische verschillen te zien tussen de papieren folder lezers en digitale folders lezers. Zo zijn 67% van de papieren folder lezers 50 jaar of ouder. Terwijl de digitale folder lezers overwegend (54%) jonger dan 50 jaar is. De meerderheid van de folder lezers geeft aan dat ze zowel print als digitaal folders lezen. Waarbij de papieren folder vooral voor ontspanning gebruikt wordt en de digitale folder meer functioneel wordt gebruikt, namelijk voor het vinden van aanbiedingen.

Vraag de infographic of het onderzoek hier aan

Investeringen in digitale folders

Op het platform Folders.nl worden alle folders van Nederland verzameld. WePublish heeft hiermee ook trends in digitale folders inzichtelijk. De laatste twee jaar is duidelijk te zien dat Retailers meer investeren in digitale folders. Zo zijn er in 2022 meer folders per retailer gepubliceerd en zijn deze folders ook langer dan in 2021 (+8,5%) en 2020 (+19%). Dit wordt gewaardeerd door digitale folder lezers, want er worden gemiddeld 19% meer pagina’s gelezen en de gemiddelde CTR per folder ligt hoger dan elk voorgaand jaar.

Wil je meer informatie over je eigen branche of de infographic ontvangen? Laat hier je e-mailadres achter.

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Cases

Karwei laat reclamefolders beter renderen

Al enkele jaren werkt Karwei aan de beste versie van hun digitale reclamefolder. Door de positionering van Karwei worden scherpe promoties gecombineerd met sfeer, keuzehulpen en inspiratie. Om relevanter te zijn voor hun klanten voegde Karwei al dynamische pagina’s toe met losse producten. Hierdoor kon Karwei snel inspringen op weersomstandigheden of marktontwikkelingen. Nadat de Dynamic Grid module van WePublish ook sfeer, groepskorting en andere content kan tonen werd het tijd voor een volgende stap voor Karwei.

Lees Meer »