WePublish blog

Een geautomatiseerde digitale folder, hoe start ik daarmee?

Een digitale folder opmaken kost tijd, geld en energie. Zowel als een nieuwe digitale folder opgemaakt moet worden als wanneer er aanpassingen van de print versie worden gemaakt. Steeds meer retailers kiezen voor een Dynamic Grid folder die zonder DTP werk elke week online gepubliceerd kan worden. Lees meer over het rendement van een volledig dynamische folder.

Klanten als Action, Bol.com en Zooplus genereren digitale folders die altijd beschikbaar zijn voor lezers zonder deze tekens opnieuw op te maken. Hieronder lees je hoe je in 3 stappen hier ook mee begint.

1. Eenmalige setup

Dynamic Grid pagina's

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste. Hierin wordt de basis gelegd om continu folders te kunnen publiceren. Allereerst wordt de product feed gecontroleerd op de informatie die er in staat. Deze informatie wordt gekoppeld aan templates. Op basis van ons advies worden een verschillend aantal binnenpagina templates gemaakt. Bijvoorbeeld 1-product, 3-products en 5 products pagina’s. Deze kunnen in een generieke of campagne stijl zijn. Daarnaast moet er een cover en back cover komen die gevuld worden vanuit de feed. De combinatie van feed en templates creëert een eerste versie van een Dynamic Grid folder.

2. Proces

Action Dynamic Grid folder

Bij livegang van de eerste Dynamic Grid folder start het nieuwe proces. Het aantal pagina’s (en dus categorieën) wordt bepaald in de eerste versie. Elke week kan er afstemming plaatsvinden over de volgorde van categorieën en of er toegevoegd of gewijzigd moeten worden om het aanbod relevant te houden. Lees ook meer over onze data diensten. Zo wordt er niet elke keer een nieuwe folder gecreëerd, maar kan de Dynamic Grid folder uitgebreid worden in aantal pagina’s en categorieën of zorg je ervoor dat assortiment relevant en up-to-date is.

3. Verbeter

WePublish Insights

Ook de Dynamic Grid folder wordt geanalyseerd op basis van data. Leer wekelijks of 2-wekelijks van het gedrag van lezers in de folder. Zo bepaalt de data hoeveel producten op een pagina ideaal is of hoeveel pagina’s de Dynamic Grid folder überhaupt moet hebben. Twijfel je nog erg wat beter werkt, dan A/B test je de varianten tegenover elkaar om uitsluitsel te geven. 

Voor een nog completer beeld kan WePublish inzicht geven in de promo aandelen ten opzichte van concurrenten. Met de Promo Insights module weet je per categorie hoeveel promo druk jij uitoefent ten opzichte van concurrenten.

Wil je meer weten hoe rendabel een Dynamic Grid voor jouw organisatie kan zijn? Neem dan contact op of lees het in dit blog.

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Nieuws

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Lees Meer »