WePublish blog

Inzichten voor jouw offline folder

5 manieren waarin een online publicatie jou inzicht kan geven voor de offline versie

Hoewel de leeservaring van de online versie van de folder anders is dan de offline versie, hoeft het niet te betekenen dat de inzichten van de online versie niks zeggen over de offline versie. De content is hetzelfde in beide versies. Dus de aandacht die de lezer geeft aan bepaalde content items of categorieën kan iets vertellen over hoe lezers een publicatie lezen. Een bijkomend voordeel is dat de gegevens van de online versie veel sneller (en goedkoper) worden verzameld dan met klantenpanels. Daarnaast brengt de data van de online versie écht gedrag in kaart, wat compleet anders is dan de meningen van een panel.

A/B testen

De online folder kan op verschillende manieren gemanipuleerd worden. Een A en B versie maken van de online folder hoeft niet erg intensief te zijn. Maar het tonen van verschillende versies aan verschillende lezers kan resultaten opleveren in hoeveel aandacht verschillende elementen van de folder trekken. Hierdoor kun je beslissen welke elementen het goed of minder goed doen in de online folder.

Prijs communicatie

Een van de elementen die je kan manipuleren, is de kleur van de prijzen. Als je 1 of 2 items met een andere kleur verandert en dit vergelijkt met de normale versie dan wordt het duidelijk hoeveel verschil een kleurverandering kan maken. Zo zorgt kleurverandering ervoor dat mensen eerder geneigd zijn om ergens op te klikken en ze geven het item meer aandacht.

Producten per pagina

A: Normaal aantal van producten
B: Gewijzigde aantal van producten

Een ander element van de folder die gemeten kan worden met gegevens van de online folder is de hoeveelheid producten per pagina. De hoeveelheid ruimte is een kostbaar element in de folder, dus je zou er achter kunnen komen hoeveel items (in een specifieke categorie) ideaal zijn voor je lezers. Het manipuleren van het aantal producten per pagina in een A/B test laat zien hoeveel interesse lezers hebben op die pagina. Meerdere tests kunnen helpen met het bepalen van het ideale product per pagina verhouding in bepaalde categorieën.

Grid layout

Het kiezen van een grid voor de folder is een studie op zich. Vergeet niet om verschillende grids in de online versie te testen, zo kun je snel inzicht krijgen in het gedrag van de lezers. Rouleer dezelfde hoeveelheid producten in een meer (of minder) gestructureerd grid om te zien of mensen zich anders gedragen. En meet uiteraard of deze veranderingen significant zijn of niet. Het uiteindelijke resultaat van de metingen maakt duidelijk welk grid het beste werkt voor jouw folder.

Intresse aanbieding

De keuze voor je hero-aanbiedingen komt met veel interne samenwerking. Maar shoppers geven duidelijke signalen of ze interesse hebben  in een hero-aanbieding in een online folder. Als je bijhoudt wanneer specifieke aanbiedingen het beste presteren, krijg je veel informatie over  wanneer je wel of niet een bepaald item als hero kiest. Laat niet alleen interne factoren een rol spelen, maar neem gedrag van je klanten ook mee in deze besluitvorming.

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Nieuws

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Lees Meer »