WePublish blog

Meer rendement met een Dynamic Grid

De online folder is altijd een kopie geweest van de print folder. Best gek eigenlijk. Gelukkig is er de laatste jaren een inhaalslag gemaakt en worden print folders omgezet naar een veel beter presterende online versie. Dit betekent wel dubbel werk om een folder wekelijks, tweewekelijks of maandelijks live te zetten. Nu de print oplages kleiner worden hoeft dat niet te betekenen dat de digitale versie ook kleiner wordt.

Een gemiste kans online gezien. Bij een kleiner wordende print oplage kan de digitale versie juist een grotere rol spelen om altijd aanwezig te blijven met de promoties. Ontkoppel de digitale versie van de print versie met een ander proces, een ander ritme, meer rendement.

1. Bespaar structurele opmaakkosten

Zooplus Dynamic Grid folder

Een Dynamic Grid folder is een folder die niet elke week volledig opgemaakt hoeft te worden. De opmaak brengt veel correctierondes met zich mee en kost dus veel tijd en geld. Ook als een print folder omgebouwd wordt tot digitale folder. Met een Dynamic Grid folder kan je al tot 60% opmaakkosten besparen per maand. Terwijl de prestaties van deze dynamische folders minimaal gelijk zijn aan de geoptimaliseerde versie van een online folder. Je rendement verbeterd dus al op het gebied van proces. Overigens kan een Dynamic Grid folder ook thema content en groepskortingen bevatten om wel de volledige promo inzet te kunnen tonen. Lees meer over een volledig dynamische online folder.

2. Meer omzet door altijd aanwezig te zijn

Action Dynamic Grid folder

Meer dan 5 miljoen digitale folder lezers kan je bruto bereik via folder apps, loyalty apps en een eigen website. Elke week is dus er een kans om deze lezers te bereiken Bij het gebruik van een Dynamic Grid folder lopen de kosten niet op, terwijl er wel elke week een verse folder gepubliceerd kan worden. Hierdoor zal het bereik van de Dynamic Grid folder stijgen. En meer bereik levert ook meer omzet op. De prestaties van een gemiddelde Dynamic Grid folder zijn minimaal net zo goed als een volledig opgemaakte folder.

Ook voor Trade afspraken met leveranciers heeft een always-on folder voordelen. Er komen veel meer plekken beschikbaar doordat er en meer digitale folders zijn en er makkelijker pagina’s toegevoegd kunnen worden zonder extra kosten. Dat betekent dat er vaker een plek beschikbaar is voor leveranciers om af te nemen. Zowel meer cover plekken, als meer plekken op binnenpagina’s.

3. Meer omzet door meer assortiment

ICI Paris XL - Dynamic Grid

Met een Dynamic Grid folder ontstaat ook de mogelijkheid om wekelijks of dagelijks te beslissen of je het aanbod aan wil passen. Op die manier kun je relevanter zijn in de producten en aanbiedingen die je toont op pagina’s. Ook is er de mogelijkheid om meer aanbiedingen kwijt te kunnen in de Dynamic Grid folder zonder dat daarmee opmaak kosten stijgen. Door meer categoriepagina’s toe te voegen geef je de lezer de kans om nog meer van je assortiment te zien, je hoeft dus niet te kiezen welke aanbiedingen getoond worden.

Meer weten over hoe rendabel een Dynamic Grid folder voor jou kan werken, neem dan contact op.

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Nieuws

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Lees Meer »