WePublish blog

Profile: Genereer meer traffic naar vestigingen met locatie gebaseerde content

Profile banden en onderhoud is een allround autoservice bedrijf. Het hoofdkantoor werkt aan het verhogen van het aantal afspraken bij de vestigingen. Met 154 vestigingen is er altijd een garage in de buurt. Online kun je een afspraak maken bij Profile, dan is het erg relevant als bezoeker zijnde om te weten waar een garage in de buurt is. Om de bezoekers en bestaande klanten persoonlijk te kunnen benaderen heeft Profile al enige tijd informatie verzamelt met gebruik van een data management platform. Zowel in de folder als op de website wordt het gedrag van bezoekers geanonimiseerd bijgehouden.

Doel

Het aantal online afspraken verhogen door slim gebruik te maken van de verzamelde informatie.

Oplossing

Omdat de locatie van een vestiging voor de klant een van de meest bepalende factoren is om naar een garage te gaan, is er besloten om geografische targeting een belangrijke peiler te laten zijn. ​Om het effect van de geografische targeting te meten is Profile begonnen met 5 garages in 5 verschillende steden. Een bezoeker wordt een garage aanbevolen als hij of zij de website bezoekt binnen een straal van 10 kilometer rondom het dichtstbijzijnde servicecenter zit. ​

Voor bezoekers die niet binnen 10 kilometer van een vestiging zijn hebben content geserveerd op basis van informatie die Profile eerder al verzamelde. Op de website www.profile.nl is het mogelijk om het kenteken van je auto in te vullen. Door dit te doen krijg een autobezitter een advies voor de banden die bij het merk auto passen.

Uitwerking

Om de content op zoveel mogelijk plekken te kunnen tonen hebben we gebruik gemaakt van zogenoemde boxes. Een contentblok wat over de website of folder tevoorschijn komt.

​Van de top 5 garages en top 5 automerken hebben we variaties gemaakt. Heeft een gebruiker een Volkswagen en bevindt hij zich binnen een straal van 10 kilometer rondom de vestiging in Eindhoven, dan krijgt diegene onderstaande box te zien. Hetzelfde geldt voor een gebruiker die een Renault heeft en zich bevindt in een straal van 10 kilometer rondom de vestiging in Amsterdam-Duivendrecht. Dan krijgt diegene deze onderstaande box te zien.

De boxes zijn zichtbaar in zowel de online folder van Profile als op de website van Profile.

Resultaten

Na 30 dagen zijn de resultaten erg goed. Persoonlijke content verhoogt het conversie percentage ten opzichte van geen persoonlijke content. Maar in combinatie met geografische targeting loopt de conversie stijging verder op.   

+32%

Conversie percentage met persoonlijke content 

+17%

Met persoonlijke content & geografische content

Laatste berichten

Nieuws

Publitas slaat handen ineen met WePublish / Folders.nl

De twee leidende Nederlandse online publicatie platformen slaan de handen ineen. Beide partijen hebben een rijke ervaring met het digitaliseren van publicaties. Hun aanvullende expertises op het gebied van Discovery Commerce en data brengen een schat aan mogelijkheden voor klanten, zowel in Nederland als internationaal.

Lees Meer »
Nieuws

WePublish & De Reclamefabriek lanceren het Grote Folderonderzoek 2022

Na 3 jaar zonder NOM onderzoek heeft WePublish in samenwerking met De Reclamefabriek en enkele klanten Het Nationale Folderonderzoek 2022 nieuw leven ingeblazen. De afgelopen drie jaren waren erg turbulent en hebben zichtbaar impact gehad op de folder markt in Nederland. Dit beeld is ook duidelijk terug te zien in de resultaten.

Lees Meer »